Закрилници и Божества във Фън Шуй

Фън Шуй за Здраве и Дълголетие

Фън Шуй Кристали

Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни

Фън Шуй Съвети

Категории

Производители

Поръчка по телефон 0882 891 529


Всички оферти

Фън Шуй...
  • Фън Шуй Хотей с торбата на Богатството и Златното Кюлче
  • 13,90 лв

8,90 лв

Оферта за неопределено време!



Погледни офертата

Фън Шуй Ху Лу (Тиквата Кратунка) Петте Елемента на Свещена Земя

Фън Шуй Ху Лу (Тиквата Кратунка) Петте Елемента на Свещена Земя

 

Тази стъклена Ху-Лу (Тиква Кратунка) съдържа пет различни мощни вида камъни за късмет, здраве, любов, просперитет и финансово благоденствие : Аметист, Розов Кварц, Цитрин, Обсидиан и  Перидот (Оливин)

Повече детайли

Намалена цена!
48,99 лв

57,99 лв

1 продукт на склад

Внимание: Последни продукти в наличност!




Фън Шуй Ху Лу (Тиквата Кратунка) Петте Елемента на Свещена Земя

 

Тази стъклена Ху-Лу (Тиква Кратунка) съдържа пет различни мощни вида полускъпоценни камъни за късмет, здраве, любов, просперитет и финансово благоденствие : Аметист, Розов Кварц, Цитрин, Обсидиан и  Перидот (Оливин)

 

Според Фън Шуй, Ху Лу е мощно средство за привличане на позитивна Ци енергия и средство за просперитет, както и символ на дълголетието.

Ху Лу е използвана още от древността, като средство за пренасяне на свежа вода и поради тази причина е залегнала силно в китайските традиции.

Богът на Дълголетието Шоу-син е често изобразяван, носейки в ръцете си Ху Лу. Формата на Ху Лу символизира обединението между Земята и Небето. Широката горна част на Ху Лу символизира Небето, докато долната символизира Земята и когато човек използва Ху Лу, той обединява хората, небето и земята в едно. Това е причината в Китай Ху-Лу да се дарява на хора, които боледуват, като пожелание за прогонване на болестта и бързо оздравяване.

 

Къде да поставите Ху-Лу (Тиквата Кратуна) ?

  1. Според Фън Шуй можете да поставете Ху-Лу в спалнята си, на нощното шкафче или близо до леглото си, за по-бързо оздравяване или, ако желаете да се предпазите от заболявания.
  2. Според Фън Шуй формулата Ба Гуа, трябва да поставите Ху-Лу в Северния сектор на жилището или офиса си за да неутрализирате лошото въздействие на Звездата на Болестите.
  3. Според теорията Ба Гуа можете да поставите Ху-Лу в Източния сектор, тъй като той е универсален сектор на Здравето.

 

 

Метафизичните свойства на Аметист в Ху-Лу Тиквата Кратунка:

Във Фън Шуй се смята, че аметистът намира широко приложение в работата с кристали за трансформация на телесната енергия в духовния свят. Като скъпоценен камък на промяната аметистът е универсален лечител, духовен инструмент и камък на мъдростта. Аметистът е с Бледо розов до наситено пурпурен цвят.

 

Още в Древен Египет аметистът бил високо ценен от царските особи. Бил предпочитан камък на руската царица Катерина Велика и заемал почетно място сред камъните в английската корона. Аметистът бил особено популярен през Ренесанса. Аметистът бил любим камък на епископите през Средните векове. Името на скъпоценния камък произлиза от гръцката дума amethustos, както и от латинската amethystus, което се превежда като "не пиян" или "без вино". Векове наред аметистът се славел като предпазващ от опиване. Той помага за успокояване на ума и привлича щастие, късмет и любов.

Фън шуй приложение: Основен камък на югоизточната посока. Кристално дърво поставено в центъра на дома стимулира равновесието и духовно израстване, на североизток - мъдрост.

 

 

 

Аметистът е прозрачна виолетова разновидност на кварца с различна плътност на цвета - от бледо лилаво до тъмно лилаво Оцветяването му се дължи на присъствието на железни йони в кристалната решетка. Среща се във вид на геоди, друзи и отделни шест стенни кристали.

 

Камъни с виолетово оцветяване са рядко явление, поради което аметистът от дълбока древност е бил смятан за камък с огромна магическа сила. Първото писмено сведение за Аметиста е в съчинението на Тиртамос, в книгата " За камъните". Името му произхожда от гръцката дума аметистос (не пиян). Древните гърци са носели аметист срещу алкохолизъм, носталгия, лоши мисли и за предпазване от магии. В Древен Китай, вярвали , че аметистът осигурява благоразположение и положителен изход от съдебно дело. В Средновековна Европа, аметистът бил по-скъп от диаманта, наричали го"епископски камък", защото го носили кардиналите и епископите.

 

Мъдреците и лечителите от Близкия Изток вярвали, че причината за всички болести е заболялата душа. Наред с молитвите, те предписвали и елексири, в които имало аметист. По-късно лекарите го използвали при главоболие, зъбобол,подагра, безсъние, невралгия и като защита срещу отрова и чума.

 

В Египет съществувала традиция, която е жива и до днес, младоженецът да подарява на булката, аметист под формата на сърце, за щастие и спокойствие на младоженците до края на живота им. Аметистът е камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът им помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби. В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.

 

Укрепва духовното осъзнаване и мъдрост и подпомага издигането на съзнанието на по-висше ниво. Изчиства и "ремонтира" пробиви в аурата и я обгръща с Божествена енергия.

 

Метафизичните свойства на Розов Кварц в Ху-Лу Тиквата Кратунка:

 

В Ху-Лу розовия кварц е камъкът на сърцето и любовта. Той ще помогне на все още необвързаните да намерят любовта и подходящият партньор в живота.

 

При семейните двойки този чудесен талисман бди над семейното щастие и хармония и съдейства за запазване за по-дълго време на романтичните отношения между партньорите.

 

Ху-Лу Тиква Кратунка с розов кварц със своята деликатна и нежна енергия може да ви осигури спокойствие и хармония във времена на стрес и криза.

 

Розовият кварц е познат от най-дълбока древност. За това свидетелстват откритите женски украшения от 7000г.пр.н.е. на територията на Древна Месопотамия. На Изток бил почитан и обичан като „камък на сърцето”. Те вярвали, че розовият кварц е донесен на Земята от Бога на любовта- Ерос, за да научи хората на любов и съчувствие.

 

Това е камъкът на сърцето, любовта и красотата. Помага ни да развием у себе си състрадание и обич и да се научим как да даваме и получаваме любов. Помага в търсенето на подходящ интимен партньор и бди над семейното щастие. Увеличава творческите способности и увереността. Освобождава и отстранява болезнени спомени и лекува емоционалния срив. Носете под формата на бижу или дръжте в себе си розов кварц, когато сте отчаяни и искате да ви обичат и да се грижат за вас. Спете с яйце от розов кварц за да привлечете любовта в своя живот.

 

Един от най-важните камъни свързан с работата на Сърдечната чакра, розовият кварц отваря сърцето за всички видове любов- към себе си, към семейството, към приятели, романтична любов.

 

Премахва вината и балансира емоциите, намалява стреса, носи мир и спокойствие. Използвайте го за да увеличите позитивното себе утвърждаване Позволява на преносителя си да отвори и приеме любов от другите и да разпознае безусловната любов на Вселената. Използвайте го за да ви даде спокойствие и хармония във времена на стрес и криза. Може също да бъде използван за балансиране на всички чакри за премахване на негативните енергии и замяната им с любов.

 

Емоционално Въздействие на Розовия Кварц: приемане, грижа за себе си, конфликти, криза, депресия, отчаяние, емоционален баланс, блокажи, изцеление, травма, прошка, нежност, тъга, вина, щастие, наранени чувства, ревност, радост, доброта, самота, любов, грижа, самосъхранение, позитивна енергия, премахване на негативност, самоувереност, самочувствие, стрес/напрежение, спокойствие.

 

 

 

Духовно Въздействие на Розовия Кварц : Божествена любов, Духовна любов, Безусловна любов

 

Метафизичните свойства на Цитрин в Ху-Лу Тиквата Кратунка:

Поставени в Ху-Лу камъните от Цитрин спомагат за успешен бизнес и стабилни доходи и за защита от финансови загуби, както и увеличава оптимизма и вярата в собствените ви сили.

 

Зареден от Слънцето, Цитринът затопля, пречиства и зарежда с енергия.

 

Цитринът привлича професионален успех и богатство. Наричат го "Камъкът на търговците" , поставен в кутия с пари или чекмедже, в "ъгъла на богатството" привлича изобилие а носен в чанта или в джоб привлича успех.

 

С положителната си енергия спомага за добрите взаимоотношения в семейството. Носен като бижу дава самочувствие и радост, предпазва от негативна енергия, поощрява мисълта за нови идеи и избистря съзнанието.

 

Работата с Цитрин може да помогне за преодоляване на депресия , освобождаване от гнева и създава ефективни умения в комуникациите. Активира Въображението носейки творчески идеи и пречистване на мислите. Може да увеличи оптимизма във всяка ситуация, чрез положителна нагласа на съзнателно и подсъзнателно ниво.

 

Използвали са го като амулет срещу алкохолизъм, лоши мисли, скандали, клевети и коварство.

 

Твърдост: 7

 

Нумерологична вибрация: 6

 

Цвят: лимонено жълт до златисто кафяв

 

Произход: Африка, Бразилия, Русия, България

 

Минерален клас: Силикати

 

 

 

Емоционално въздействие на Цитрин: спокойствие, комфорт, удоволствие, щастие, честност, надежда, вдъхновение, радост, самоувереност, самочувствие

 

 

 

Духовно въздействие на Цитрин : изобилие, активира волята, творчеството, изяви

 

Метафизичните свойства на Обсидиан в Ху-Лу Тиквата Кратунка:

 

Обсидианът е силно заземяващ камък и във Фън Шуй е наречен "закрилник" заради способността му да блокира отрицателната енергия. Помага за разсейване на полуистините. Който сънува обсидиан, независимо какъв цвят, скоро ще излезе от мрачния и труден период в живота си. Заземява духовните енергии във физическото измерение, свързва ума с емоциите. Поема и разрушава негативните енергии, по този начин изчиства подсъзнателните блокажи и облекчава напрежението.

 

В ранната човешка история обсидианът е бил използван за направата на ножове, огледала и предмети за украса. Обсидиан известен още като вулканично стъкло, това е природно стъкло, образувано в резултат от вулканична дейност. Няма цепливост.Това е вулканична маса, изстинала толкова бързопри излагане на въздух, че не се е оформила във вид на кристали. Обикновенно цветът му е черен, но се среща също в кафяво и сиво.Нашите прадеди добре познавали свойствата на обсидиана - за режещи инструменти избирали него. Действително скалпел от обсидиан е 500 пъти по-надежден от стоманения. Но обсидианът, въпреки, че е практически неизменим и е един от т.нар. вечни камъни / ахат,нефрит и обсидиан/, в същото време е много крехък и при разстрошаване дава множество назъбени парчета.

 

От най-древни времена, още през палеолита, обсидианът бил използван за направа на наконечници за стрели, на ножове, по-късно от него били изработвани магически гадателски огледала и предмети за украса. Древните мексикански цивилизации го наричали Божествен камък и от него изработвали изображения на своите богове. Древните полинезийци вярвали, че обсидиаът пази душите на умрелите в Долния свят, после ги връща обратно на Земята с вулканична лава за да се преродят.

 

Енергията на този камък е тясно свързан с огнената стихия, поради което се смята за камък-закрилник, способен да предпазва от нападения, от негативно магическо въздействие, от измяна на близък човек, от излишна агресивност. Обсидианът ще ви помогне да разберете и да се справите с негативните и положителните житейски цикли. Той изкарва на повърхността подтиснатите тъмни области на подсъзнанието, които трябва да промените за да продължите напред.

 

В Индия го почитат като камъкът „чистач”, който изчиства всички ниски вибрации в организма и освобождава физическото тяло от всякакъв негативизъм.

 

Дръжте късче обсидиан при парите си, за да не изтичат между пръстите ви. Носете го, за да не позволявате на недоброжелателните хора да ви използват.

 

Обсидиана помага на емоциите да излязат на повърхността и да се изследват вредните модели на мислене. Добър избор за работа с минали животи, той помага да се освободят стари кармични връзки.

 

Отлично успокояващо средство при работа със Сакралната и Коренната чакри.

 

Твърдост: 5

 

Нумерологична вибрация: 8

 

Цвят: Черен, Бял

 

Произход: Бразилия

 

 

 

Емоционални ползи от Обсидиан: успокоение, помага за освобождаване от емоционални проблеми, от гняв и обида, безполезни модели на поведение, чистота на всички сетива, покои на ума.

 

 

 

Духовни ползи от Обсидиан: астрално пътуване, баланс, ясновидство, увеличава чувствителността към енергии, медитация, предпазване при работа с психиката, трансформации.

 

 

Метафизичните свойства на Перидот (Оливин) в Ху-Лу Тиквата Кратунка:

 

Оливина е минерал от семейството на гранатите в жълто-зелен, златист или оливинов цвят.Познат е още като хризолит или перидот.

 

Нарича се така поради маслиненозеления си цвят. По състав е магнезиево – железен силикат. Според Вън Шуй Оливинът може да спопомогне за добър сън на притежателя си. Премахва лошите мисли и меланхолията. Има свойството да изчиства част от негативните външни ,но и вътрешни натрупвания. Оливинът допринася за доброто състояние на сърдечната чакра.

Във Фън Шуй се смята, че предпазва от нещастие притежателите си, прогонва злите духове и страха от тъмнината.

Съществува предание, според което Мойсей е носел в своя нагръдник оливин като камък-пазител от беди. През Средновековието е смятан за един от основните лечебни минерали, повлияващ меланхоличните състояния.

Фън Шуй препоръчва оливина като средство за възстановявне на вътрешното равновесие и прогонва отрицателните емоции и енергии.

 

Астролозите го  свързват Оливина със знаците Лъв,Близнаци и Дева.