Закрилници и Божества във Фън Шуй

Фън Шуй за Здраве и Дълголетие

Фън Шуй Кристали

Фън Шуй Дървета от Полускъпоценни камъни

Фън Шуй Съвети

Категории

Производители

Поръчка по телефон 0882 891 529


Всички оферти

Фън Шуй...
  • Фън Шуй Ароматни Пръчици - Кафе
  • 1,69 лв

0,99 лв

Оферта за неопределено време!



Погледни офертата

Фън Шуй Щастлив Бамбук - Dracaena Lucky Bamboo

Фън Шуй Щастлив Бамбук - Dracaena Lucky Bamboo

 

Щастливият бамбук носи успех и пари на дома

 

Декоративният бамбук – зелено стебло, спираловидно завъртяно на върха, със странни израстъци, напоследък се превърна в хитов аксесоар в интериора ...

Повече детайли


9,99 лв

Наличност: Този продукт не е в наличност


Уведоми ме при наличност

Фън Шуй Щастлив Бамбук - Dracaena Lucky Bamboo

 

Щастливият бамбук носи успех и пари на дома

 

Декоративният бамбук – зелено стебло, спираловидно завъртяно на върха, със странни израстъци, напоследък се превърна в хитов аксесоар в интериора.

 

Не само заради лесното си отглеждане, но и заради интересната си форма. Чудесно се вписва както в японски и източен стил интериори, така и в минималистични, класически и рустикални.

 

Често се използва за подарък, заради поверието, че носи късмет и щастие на притежателя си, но може да бъде аранжиран и като букет. Растението спада към семейството на драцената Името му е Dracaena Lucky Bamboo или Щастливият бамбук. В Китай и останалите азиатски страни това растение се смята за символ на щастието и благополучието в дома и семейството. Китайският бамбук се отглежда не както обикновено в саксии с пръст, а във ваза с вода. „Щастливецът” не изисква специални грижи, достатъчно е редовно да му се сменя водата, периодично в нея да се добавят минерални разтворими торове за драцена и да се забърсват от прах листата.

 

Растението е използвано често от майсторите на източната философия - Фън шуй Според тях бамбукът, отглеждан в дома, носи късмет, успех и щастие в семейството. При това броят на стъблата също е от значение за благополучието. Три бамбука привличат щастието, ако увеличите числото им до пет, пригответе се за паричен дъжд и богатство. Седем стебла ще ви дарят с крепко здраве, а 21 бамбука ви гарантират успех по всички фронтове, независимо дали любов или бизнес. Композициите от четири бамбука обикновено се избягват, защото думата „четири” на китайски е сходна по произношение с думата „смърт , а всичко, свързано с това тъжно събитие, фън шуй не приветства. Ако целта ви е да отглеждате щастливия бамбук по всички правила на фън шуй, то тогава разположете растението в източната страна на дома, за да донесе на семейството здраве, щастие и финансово благополучие. Щастливият Бамбук способства притока на положителна енергия, поддържа доброто настроение и обезпечава дълголетие. За да ви се случи всичко това, според фън шуй бамбукът трябва да се отглежда в прозрачен съд и да расте във вода. В японската култура растението олицетворява процвет, мир и дълголетие. Освен това бамбукът се явява символ на конфуцианския принцип на синовна почтителност към родителите. Бамбукът съгласно Дзен будизма олицетворява мъжката воля и непоклатимост, защото растението не се чупи и е много здраво.

 

Водата не трябва да превишава 6 см

 

Щастливият бамбук обикновено се отглежда в прозрачни вази с вода.

 

Така хем се изпълняват повелите на фън шуй, хем и отглеждането е по-лесно. Може да се каже дори, че на практика този вид драцена не се нуждае от почти никакви грижи. Вазите могат да се аранжират с прозрачни кръгли стъклени камъчета, които се пускат във водата, с морски раковини и т.н. Все пак, за да е в добра кондиция растението, специалисти съветват водата да се сменя веднъж седмично. Е, дори и да забравите и пропуснете някоя смяна, бамбукът ще „оживее”. Имайте предвид, че е добре нивото на водата да не превишава повече от 5-6 сантиметра. В противен случай корените ще израснат по цялата височина на стеблото. Все пак и от това положение има изход – корените, израснали над 3-4 см височина, могат редовно да се „подстригват” с ножиците. Щастливият бамбук обича светлината, но не директната. Добре вирее в светли и проветриви помещения, като се справя със сухотата на въздуха през зимата, без да се налага да го пръскате с вода. С времето се случва листата му да пожълтеят, за което причините могат да са няколко: сложили сте го на директна слънчева светлина, водата е много твърда или солена, липсва му подхранване. В такъв случай, ако сметнете, че на бамбука му е твърде светло, първо го преместете във вътрешността на стаята. Можете да добавите във водата няколко капки от разтворими торове за драцена или в краен случай да го пресадите в саксия. При положение че сте взели решението да го пресадите в саксия, замислете се за „правилната” почва. Бамбукът на щастието предпочита земя с добър дренаж на водата. Затова най-долният слой на почвата трябва да включва кръгли или овални камъни и едрозърнест пясък. За горния слой става и универсалната тор за цветя, в която може да се добави торф и гранулат. „Щастливецът” трябва да се полива често и обилно.

 

Искате бамбукът да даде нови филизи? В такъв случай над удебелението на стеблото направете недълбок хоризонтален разрез. Израстъците ще се появят след втората седмица. Размножаването на бамбука също е лесно. Достатъчно е да се срежат горните филизи, като връхчетата им се намазват със счукан въглен или мек восък и да се поставят във вода. След време те пускат коренчета и могат да се засадят в почвата или да си ги отглеждате във водата.

 

Цена 9,99лв. за един брой Щастлив Бамбук